Avantouintia Koivurannan Saunalautalla

Dokkarimme Uneton48 kilpailuun – Overestimated Productions- Niskalenkki

Aikaa videon tekemiseen 48 tuntia. Aiheet jokaiselle arvotaan ja meidän aihe oli lukko.

LuckyAki’s Full Throttle Shop – Ei pelkkä tatuointiliike

Uusikatu 35 osoitteessa oulussa, punatiilisen rakennuksen julkisivussa lukee LuckyAki’s Full Throttle Shop.

Mitä tämän liiketilan sisältä löytyy?

Katon rajasta roikkuu muutama paitamalli.

Vastaan astelee 42 vuotias yrittäjä, Aki Häkkinen, tuttavallisemmin Lucky Aki.

Nimi Lucky Aki juontaa miehen mukaan tuuriin jota ilman olisi pitänyt olla jo useaan kertaan kolme metriä mullan alla.

Yrittäminen pitää hymyn huulilla.

Liikkeessä soi räp ja rock -musiikki, seinillä ja rekeillä on esillä vaatteita, moottoripyörän osia sekä ikkunan vieressä ihka aito moottoripyörä. Niin sanotun saluunan puolelta kuuluu myös naurua ja surinaa. Liikkeessä siis touhutaan erilaisten asioiden parissa jatkuvasti, eikä kaikki ideat ole vielä edes toiminnassa. LuckyAki’s Full Throttle Shop järjestää myös erilaisia tapahtumia, kuten esimerkiksi Ride In Motormeettiä. Katon alla nykyään tuotetaan myös Grafiikoita, videoita sekä musiikkia.

Lauri, eli Late ”mmaofaka” Ohukainen ja video edit.

Häkkinen on työskennellyt niin moottoripyörien myyjänä kuin toimittanut Wild Magazine lehteä, ja tietenkin tehnyt tatuointeja jo 1990 -luvulta saakka. Yrittäjäksi mies mieltää itsensä olleen aina, vaikka välillä palkka onkin tullut palkkatyönä toisen yrittäjän piikkiin, sillä sivussa on aina ollut kaikkea muutakin.

Hyväntekeväisyys on lähellä sydäntä

Vuonna 2017 vapun alla aukesi kuitenkin liike joka kantaa nimeä LuckyAki’s Full Throttle Shop. Samaisena vuonna Häkkinen palkittiin niin vuoden uus yrittäjänä kuin vuoden oululaisena. Sosionomiksi aikanaan kouluttautuneella Häkkisellä kun on huolenpito lähimmäisistä ollut aina lähellä sydäntä. Mies hieman jopa liikuttuu kun muistelee mihin kaikkeen on lahjoitettu rahaa jotain 20-30 000 euro väliin. Hyväntekeväisyyteen toki ovat osallistuneet myös asiakkaat, esimerkiksi ottamalla herrasmiesliiga tatuointeja sekä herrasmiesliigan tarroja ostamalla. Myös poliitikkona tunnetun Riikka Moilasen tölmäisystä syntynyt ihmisroska ilmiön tuotot ovat menneet hyväntekeväisyyteen vähävaraisten auttamiseksi.

Herrasmiesliigan tarrasta voi maksaa mielensä mukaan, kuitenkin yli 30€. Kaikki tulot tarroistakin hyväntekeväisyyteen.

Yrittäjänä Häkkinen haaveilee olevansa myös tulevaisuudessa, vaikka nykyään koronan vuoksi tilanteet välillä hirvittävät. Yrittäminen on kuitenkin lähes ainoa vaihtoehto henkilölle, jolla on koko ajan uusia ideoita ja monta rautaa tulessa. Tosin jotain haittapuoliakin herra mainitsee verraten esimerkiksi että jos kävisi jossain suorittamassa kahdeksan tuntia ja palaisi kotiinsa rentoutumaan unohtaen työt.

Liike on auki myös silloin kun on tarve

Yrittäjänä päivät kestävät helposti 20 tuntia ja hetkittäin silmäpussit todellakin paistavat pitkälle. Lomalle lähtö kun ei ole yrittäjänä useinkaan niin yksinkertaista.

Liikkeessä on vakioasiakkaille muodostunut tapa tuoda taiteilijoille kakkua ja pullaa.

Vapaa-aikaakin Häkkinen tosin aina jostain on löytänyt ja toimii solistina mm. Quake The Earth bändissä, sekä räppää nimellä DMON. Television ruudultakin mies on tuttu mm. kansainvälisesti huippusuositun HBO:n Vikings sarjan näyttelijänä.

Etualalla tatuoija Mikko Raudukselle oululaisena käsityönä TuomoMachinesin valmistama tatuointikone.

LuckyAki’s Full Throttle Shopin maine on kiirinyt kovalla vauhdilla ympäri suomen ja valtakunnan rajojenkin yli. Liikkeen tatuoijat ovat tuttu näky Radio Rockin risteilyiltä sekä useista muista tapahtumista ympäri suomen. Moni kotimaisen räpin isoista nimistä kantavatkin ylpeinä LuckyAki’s Full Throttle Shopin vaatteita sekä ovat tatuointeja liikkeessä ottaneet.

Myös Sons Of Anarchy sarjasta tuttu Happy, oikealta nimeltään David M. Labrava on käynyt LuckyAki’s Full Throttle Shopilla moikkailemassa ihmisiä

LuckyAki’s Full Throttle Shopin löytää sosiaalisesta mediasta.

Facebookista sekä Instagramista

Videolla Aki Häkkinen kertoo omin sanoin yrittämisestä.